Az életben az önszeretet az alapja mindennek: nem luxus, nem önzőség, hanem szilárd alap, amelyre minden más épül. Te vagy az életed középpontjában lévő forrás. Ahhoz, hogy körülötted minden virágba boruljon – a kapcsolataid, az egészséged, a karriered –, először önmagadat kell táplálnod.

Az önszeretet útja ritkán mentes a nehézségektől: akadályokba ütközhetsz, és talán kerülőket is kell tenned – de ez teljesen rendben van. Néha úgy érzed, hogy előrébb lépsz, máskor pedig mintha vissza. Az önszeretet elsősorban nem a célokról, hanem magáról a folyamatról szól, amely során átalakulsz. 

Ez a kihívásokkal teli út ugyanakkor tele van új felismerésekkel is. Számomra az egyik az volt, amikor rájöttem, hogy azért mondok számtalanszor igent, mert nem akarok másoknak csalódást okozni. Rájöttem, hogy ilyenkor valójában saját magamra és a saját igényeimre mondok nemet. Ha kitartasz, és a felismeréseid tanulságait beépíted a mindennapjaidba, idővel garantáltan érezhető lesz a változás – fokozatosan egyre közelebb kerülsz ahhoz, hogy valóban megszeresd minden porcikád.

Az önszeretet az az életet adó szikra, amely lángra lobbantja minden más kapcsolatunkat. Ha megtanulunk szeretettel, türelemmel és odafigyeléssel fordulni önmagunk felé, az élet minden területén pozitív változásokat tapasztalunk. Ezen a minitanfolyamon az önszeretet egyszerű, de hatékony lépéseiről lesz szó, hogy te is nekikezdhess ennek a belső útnak.

Ne feledd azonban, hogy ez a tanfolyam nem helyettesíti a terápiát, a gyógyszeres kezelést vagy bármilyen más hivatalos egészségügyi támogatást. Nincs semmi szégyellnivaló abban, ha segítséget kérsz egy szakembertől, amikor szükséged van rá. Ez a kis képzés inkább egyfajta kísérőként támogat a fejlődésben és a gyógyulásban, miközben segít megérteni, miért olyan fontos, hogy az önszeretet az életed egyik legfontosabb – ha nem a legfontosabb – prioritásává váljon.