A Let it Slow csapata

Sztakhó NIKI |  a Let it Slow alapítója és trénere

 

 

tréningek, mindfulness, szervezet és folyamatfejlesztés, let it slow

 

– Hogy jön ez össze?

 

Ezt a kérdést rengetegszer felteszik nekem, nem csak azok, akik még nem ismernek, de még a családom és a barátaim is gyakran értetlenül állnak előttem, hogy “most mégis mit is csinálsz?”

Szeretek felfedezni, megismerni, tapasztalni. Hiszek a folyamatos és fenntartható fejlődésben, mind szervezeti, mind pedig személyes szinten.

 

Szervezetfejlesztés mesterszakon diplomáztam, majd multinacionális vállalatoknál kezdtem el kutatni és megtapasztalni, hogyan szervezhetőek össze a folyamatok, hogyan fejleszthető egy szervezet és milyen kulcs fontosságú szerepet játszik a személyiségfejlesztés minden területen. Hiszen egy szervezet önmagában nem képes a fejlődésre, csakis az emberek, akik alkotják azt. Mindemellett számos civil szervezetnek és non-profit szervezetnek segítettem trénerként, pályázatíróként, facilitátorként és csoportvezetőként szerte Európában.

Éltem Olaszországban, hogy megismerjem a Slow mozgalom gyökereit, kalandoztam Dél-Kelet Ázsiában, hogy felfedezzem a mindfulness alapköveit.

Minél többet tapasztaltam különböző munkaterületeken, cégkultúrákban, nemzeti és nemzetközi sajátosságokban, annál inkább világossá vált, hogy bármit szeretnék elérni az életben, ahhoz személyes és tudatos tapasztalásra van szükségem.

 

Hamar az életem részévé vált a jóga és a meditáció, hogy megismerjem önmagamat. Így kerültem később Thaiföldre is, egy pici szigetre, hogy Buddhista szerzetesek vezetésével megismerjem a mindfulness rejtelmeit.

A szakmai módszerek átadása mellett, ezt a tapasztalást szeretném Veletek megosztani a Let It Slow csapatával, hogy Ti is felfedezhessétek azt, hogy miben szeretnétek fejlődni, és a hogyan kérdéseitekre választ találjatok.

A mindfulness, a meditáció és én

 
Szeretek meditálni. Szeretem tudatosan szemlélni a körülöttem lévő világot és a bennem lévő érzéseket, gondolatokat, tapasztalatokat. Szeretem mindezt megosztani másokkal is. A mindfulness és a meditáció a mindennapjaim része, fejleszti a kreativitásomat, segít megismerni önmagamat és megajándékoz egy kis nyugalommal a rohanó hétköznapokban.
2010-ben ismerkedtem meg a jógával és a meditációval a Himalájai Jóga Tradícióban, ekkor fedeztem fel először a testtudatosság varázslatosságát. Számos képzésen, workshop-on és meditációs gyakorlásokon vettem részt és veszek részt a mai napig is. 2015-ben egy 100 órás, 2017-ben pedig egy 320 órás mindfulness és meditáció oktatói képzésen vettem részt Thaiföldön, hogy  buddhista szerzetesektől tanulhassak. Habár a mindfulness vallástól függetlenül bárki számára elsajítítható, hiszen nem tartalmaznak vallásos gyakorlatokat, az eredete mégis egészen a buddhizmus kialakulásáig nyúlik vissza.

 

Mindfulness és meditáció

  • 2017 Mindfulness és meditáció oktatói képzés (320 órás képzés Thaiföldön)
  • 2015 Mindfulness és meditáció alapjai (100 órás képzés Thaiföldön)
  • 2016 De-Mystifying Mindfulness Leiden Egyetem (6 hetes online kurzus)
 
 

Jóga és meditáció a Himalájai Tradícióban

2010 óta számos workshop-on és képzésen vettem részt és veszek részt a mai napig is.

 

Test és egészségtudatosság Shiatsu terapeutaként és Do-In gyakorlóként

Nemzetközi Shiatsu Iskola és Három Forrás Iskola (2 féléves képzés, 360 óra + 100 óra gyakorlat)

 

Tanulmányok

Vezetés és szervezés – Humán erőforrás és szervezetfejlesztés M.Sc.

Gazdaságinformatika – VállalatirányÍtás B.Sc.

Six Sigma Green Belt – Lean és projektmenedzsment

Faragó BETTY | a Let it Slow alapítója és designere

Betti okleveles jógaoktató, a tudatos mozgás elkötelezett képviselője. Imád a természetben lenni a kutyáival és nagyokat sétálni. A mozgás és az alkotás jelentik számára az inspirációt és a feltöltődést.

Weintraut RITA | kutató pszichológus, ACT terapeuta

Rita a mindfulness alapú Elfogadás és Elköteleződés Terápia (Acceptance and Commitment Therapy, ACT) módszerét nemzetközileg elismert szakemberektől tanulta Németországban és az USA-ban. Egyetemi kurzusában orvostanhallgatókat vezet be a mindfulness gyógyításban való alkalmazhatóságába. A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Idegtudományok Doktori Iskolájának PhD hallgatója, kutatási témája a Parkinson-kóros és Szklerózis Multiplexes betegek kognitív és érzelmi státusza. Hosszútávfutó, rendszeresen jógázik és meditál. Rajong az agyműködésért, szereti a kávét és a punkrockot, hisz az emberi kapcsolatokban, és nem hisz a véletlenekben. 

Németh BOGI | szervezetfejlesztő, blogger

Bogi vállalati szervezetfejlesztési projekteken dolgozik Budapesten. Okleveles közgazdász és andragógus. Szereti a pörgést, a folyamatos kihívásokat és a főváros lüktetését. Évek óta foglalkozik a jógával és a meditációval. Az irodai munka, az állandó határidők és az élet hullámvasútja közepette a mindfullness a lassulás és a tudatosság egy jól bevált formája számára. Mára ez az élete részévé vált, rendszeresen gyakorol és mélyíti gyakorlásainak minőségét.  Mottója: „Az élet lehetőség, az örömök forrása.” Több cikket olvashatsz tőle a blogunkon, illetve rendszeresen találkozhatsz vele a Meetup-okon.