Tudatos szépség

Fotózásokra és meghallgatásokra rohanok, odafigyelek a testemre, minden nap sportolok, figyelek a táplálkozásomra, a bőrömre, a hajamra, a tartásomra. Megtanulom, mi áll jól nekem és mi nem, hogyan kell népszerűsíteni és népszerűnek lenni. Közben igyekszem a magánéletemben is helytállni. Jó formában vagyok. Figyelek önmagamra…

Tényleg figyelek? Tudok összeszedett maradni? Örömet okoz amit csinálok?  Vagy az állandó időhiány, a mindennapos megfelelés, a folyamatos teljesítménykényszer, a stressz, hogy mit szól majd a családom, a barátaim, a szervezők, a megrendelők teljesen kizökkent? Tudok fókuszban maradni, hogy élvezzem, amit csinálok és a legjobb formámat hozhassam? Tudom-e sugározni azt a magabiztosságot, ami bennem van? Vagy van olyan, hogy nem tudom hol áll a fejem, kapkodok, elkések, hadarok, zavarban vagyok vagy teljesen leblokkolok?

A Felvidék Szépe döntőseivel és a Let it slow csapatával közösen kerestük a válaszokat ezekre a kérdésekre, a miértekre és a hogyanokra, a felkészítő táborban megrendezésre került “Mindfulness és a magabiztos fellépés” gyakorlatorientált tréningünkön. Megfigyeltünk. Elengedtünk. Jelen voltunk.

Mert a szépség mindenkinek mást jelent.

Fizikai megjelenése és megítélése kultúrától, időszaktól és személyes tapasztalástól függ. Viszont van egy másik fajta szépség, ami mindannyiukban ott van: a szemünkben, a mosolyunkban, a beszédünkben, a járásunkban az érintésünkben, a figyelmünkben. A tudatos szépség, amikor élvezzük amit csinálunk, amikor elfogadjuk önmagunkat, amikor elengedjük az elvárásainkat és jelen vagyunk itt és most. Ilyenkor sugárzunk, felismerjük és igazán megérezzük, hogy mit jelent az, hogy a szépség belülről fakad.

Eredményes felkészülést, valamint sok tudatos és boldog pillanatot kívánunk a Felvidék Szépeinek!

Örülünk, hogy ilyen csodás lányokkal tölthettük a vasárnap délutánunkat. Hajrá Lányok!

niki
niki@letitslow.hu

Niki egy lelkes tréner, főállásban közgazdász és folyamatfejlesztő. A mindfulness és a meditáció magas szintű ismeretét Buddhista szerzetesektől tanulta Thaiföldön.